Varmrökt lax med ljummen potatissallad
Ingredienser 4 pers: 600g varmrökt laxfilé, 600g färskpotatis, 1 rödlök, 1 knippe rädisor, 1 näve sockerärtor
Koka potatisen allt till lagom bitar och vänd försiktigt ner dressingen. Det går utmärkt att byta ut eller lägga till vilka primörer man vill.
Dressing
Ingredienser: 2 msk dijonsenap, 1,5 dl olivolja eller rapsolja, 1 msk vitvinvinäger, salt och peppar
Vispa ihop senap och vinägern och droppa sedan i olja under vispning, smaka av med salt och peppar
Örtaioli
Ingredienser: 1 ägg, 1 msk dijonsenap, 3 dl rapsolja, 1 näve örter, salt och peppar
Vispa ägg och senap. Mixa olja och örter och vispa droppvis ner till krämig konsistens. Vill man kan man köpa färdig aioli och hacka ner örter.